Greener BeeGreen HolidaysGreen Holidays: Bíznak a tüntetés erejében a károsultak

Még annak ellenére is, hogy az esetek túlnyomó részében sajnos semmilyen hatással sincsenek a károkozókra az olyan akciók, mint amilyet ma reggelre időzítettek a Green Holidays károsultjai.

Indulhatunk.hu a Green Holidays árnyékában

Az Uniqua Biztosító a minap közölte, hogy kizárólag azoknak az utasoknak a kárigényével van módjuk  foglalkozni, akik közvetlenül a Green Holidays (a korábbi Green Travel) utazási irodánál rendelték meg leendő, azonban meg nem valósult törökországi útjukat.

A Green Holidays rendelkezésére álló, 500 millió forintos kártalanítási keretösszeg azonban már az előzetes számítások szerint is kimerült, amikor megállapították az odaítélendő kártérítéseket annak a mintegy 2000 utasnak, aki közvetlenül a Green Holidays irodájával szerződött az útra.

Az igazi zavar ott van a rendszerben, hogy egyéni szerződését 4000-nél is több turista egy “szatelit-cégen” keresztül kötötte meg a Green  Holidays által meghirdetett utazásokra. Pontosabban kettővel. Az Indulhatunk.hu elnevezés ugyanis két trükkös céget takar, a Professional Outlet Kft.t-, illetve a SzállásOutlet Kft.-t.

A Green Holidays és az Indulhatunk.hu is megúszhatja

A gondos szervezők az Indulhatunk.hu irodájában úgy oldották meg a dolgot, hogy az utasokkal két különálló szerződést írattak alá, annak ellenére, hogy a különféle hirdetési portfóliókban komplett csomagról volt szó. Az ellátásért, valamint a szállásért a Professional Outlet Kft. felelt, a repülőjegyeket pedig a SzállásOutlet Kft. intézte.

Igaz, hogy két számlaszámra, külön-külön kellett elutalni a pénzeket, de mivel egy irodában zajlott a procedúra (hiszen mindkét cégnek Forró Tamás a tulajdonosa), a jóhiszemű utasok pechjükre nem sejtették, hogy épp saját átverésük dokumentumait szignózzák alá.

A hatályos törvények alapján csak azon utazási irodák számára kötelező a vagyoni biztosíték, amelyek egyszerre felelnek a szállásért és az utazásért is. Ismét egy indok, amiért érdemes elolvasni az apró betűs részt, főleg, ha valami gyanúsan olcsó a konkurenciához viszonyítva.

Július 6-án egyébként valamennyi irodáját bezárta az Indulhatunk.hu (négy nappal korábban jelentett fizetésképtelenséget a Green Holidays), így lényegében informálódni is lehetetlen a továbbiakról.

Az ügy azon károsultjai, akiken nem tudott segíteni az Uniqua Biztosító sem,  július 21-én reggel kezdik a demonstrációt az Indulhatunk.hu Váci utcai irodaháza előtt.


Article source: http://24.hu/fn/gazdasag/2017/07/21/green-holidays-biznak-a-tuntetes-erejeben-a-karosultak/


Comments

Green Holidays: Bíznak a tüntetés erejében a károsultak — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *