Greener BeeGreen HolidaysOlyan trükköt alkalmazott a Green Holidays, hogy az utasok többsége nem kap kártérítést

Rendkívül jól szabályozott a hazai utazási piac, kevés olyan szektor van a gazdasági élet területén, amely annyira jól védené a fogyasztók érdekeit, mint ahogy az az utazási irodák esetében van – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

“Voltak ugyan csődök az elmúlt években, de más szektorokban sokkal több alakul ki. Ha jóhiszemű a csőd, a vagyoni kaució száz százalékban elegendő az utasok kártalanítására, csalárd csőd esetén van probléma.”

Azért van nagy sajtóvisszhangja egy-egy utazási iroda csődjének, mert egyszerre sok ember érint – mondta Molnár Judit. Olyan azonban nem fordulhat elő, hogy a turisták külföldön ragadnak.

“A jogszerűen működő utazási vállalkozásoknak a működési engedélyükhöz vagyoni biztosítékot kell letenniük, ami pont arra szolgál, hogy a külföldön tartózkodó utast hazahozzák.”

A biztosíték ellenére előfordulhat, hogy nem mindenki kapja vissza csőd esetén a befizetett részvételi díjat – mondta a szövetség alelnöke, aki az Arénában szólt a beszélgetés apropójául szolgáló Green Travel ügyéről is – ennek az irodának már korábban visszavonták az engedélyét.

“Ezután egy utazásközvetítő cég elkezdett törökországi nyaralásokat értékesíteni. Itt történt egy nem szabályos értékesítés: egy számlát az egyik cége nevében adott ki a repülőjegyről és a transzferről, egy másik nevében pedig a szállásról.”

Vagyis nem egységes csomagban értékesítette az utat, így pedig vagyoni kaució nem vonatkozik a szolgáltatásra. A problémát Magyar Utazási Irodák Szövetsége ezt többször is jelezte az illetékes hatóságoknak és az utazóknak – mondta az alelnök.

Article source: http://inforadio.hu/belfold/2017/07/20/olyan_trukkot_alkalmazott_a_green_holidays_hogy_az_utasok_tobbsege_nem_kap_karteritest/


Comments

Olyan trükköt alkalmazott a Green Holidays, hogy az utasok többsége nem kap kártérítést — No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *